Hårmineralanalyse

 

Hårmineralanalyse (HMA)

HMA måler mengden mineraler i håret. Mineralnivået i håret gjenspeiler mineralnivået i kroppen. På en unik måte viser den det indre miljø i kroppens celler i løpet av en lengre periode. Hårprøven sendes til Trace Elements Inc. Dallas, USA. De er i dag verdens ledende på dette området. Vevsmineral-analyser av håret gjøres ved hjelp av atomspektroskopiske teknikker. Riktig tolkning av disse har hjulpet betraktelig for forståelsen av mineralenes komplekse forbindelser i kroppen. Forholdet mellom mineralene avdekkes som viser individets ernæringsmessige status og kroppens nevroendokrineaktivitet.

Hvorfor ta en håranalyse?

Når du tar en hårmineralanalyse kan du få eksakt svar på hva din kropp trenger for å komme i balanse. Sammen med analyseresultatene får du utarbeidet kostholdsråd og et kosttilskuddsprogram tilpasset deg.

Menneskekroppens helse sett i en helhet, starter på det cellulære nivået. Vi er vokst opp med en overbevisning om at riktig kosthold er det samme som å være riktig ernært. Det er imidlertid slik at kosthold er det vi spiser og drikker, mens ernæring er hva som blir tatt opp i kroppen fra maten vi inntar og hva som skilles ut igjen uten å ha blitt nyttegjort.

Vår ernæringsstatus påvirkes av individuelle faktorer:

1. Det individuelle stoffskiftet,

2.Nevrologisk aktivitet,

3. Endokrine funksjoner,

4. Maten/næringsstoffenes biotilgjengelighet,

5. Tarmsystemets opptak av næringsstoffer,

6. Cellenes utnyttelse av næringsstoffene,

7. Synergisme og antagonisme mellom mineraler og vitaminer,

8. Miljøforurensende stoffer,

9. Stress.

HMA viser hva som tas opp i kroppen på cellulært nivå og slik kan det vurderes hva vi har for mye eller for lite av.

Hvem bør ta Hårmineralanalyse

HMA  kan alle ta. Føler du deg trøtt og sliten, urolig eller sover dårlig, kan årsaken ligge i ubalanser i næringsverdiene. Hvis du føler deg dårlig uten å finne noen årsak. Har du tilbakevendende smerter og betennelser i muskler og ledd eller trener mye. Har problemer med å gå ned i vekt og holde vekta etter et vektreduksjonsprogram. Ved mistanke om tungmetall- forgiftninger. En håranalyse kan også med stor fordel anvendes i forebyggende hensikt, da den avslører eventuelle fremtidige problemstillinger, ofte lang tid i forveien innen kliniske symptomer foreligger.

Pris for analyse med time til gjennomgang: kr: 1998.-

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sunn kropp gjør livet godt.